|
2007-12-21 14:35:43, péntek
|
|
|
Hóvirág krém
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag kétszersült vagy babapiskóta
1 üveg magozott meggy
1 dl rum
mazsola vagy reszelt csokoládé a díszítéshez
A madártejhez:
1 l tej
7 tojás
1 csomag vaníliás cukor
4 ek. cukor
3 ek. kanál liszt
ELKÉSZÍTÉSE:
Áztassuk be a meggyet a rumba, amihez keverjünk egy kis meggylevet is. Ezután készítsük el a krémet, ami lehet vaníliapuding, vagy sûrû madártej.
A madártej elkészítése:
Felforraljuk a tejet, közben a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 3 kanál cukrot, simára, habosra keverjük. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek. cukrot, és kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, öntsük át egy másik edénybe, hogy le ne égjen, és főzzük meg a tejben a habot. Egy-egy evőkanálnyi habot ,,szaggasunk", gyorsan fordítsuk meg. Nem kell főzni, épp csak ,,átmelegíteni".
Vegyük le a tűzről a tejet. A tojássárgájához keverjük hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ehhez tegyünk először csak egy kevés tejet, keverjük simára, és lassan öntsünk hozzá még 1-2 dl tejet, ezzel is keverjük simára. Tegyük vissza a tejet, és öntsük hozzá lassan, óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a tojást. Nagyon rövid ideig (szintén kevergetve) forraljuk, sûrûsítsük.
Végül állítsuk össze a hóvirág krémet: egy öblösebb porcelánvagy üvegtál aljára tegyünk kétszersültet vagy babapiskótát, sorban egymás mellé. Erre tegyünk rumos meggyet, majd egy-két merőkanál sûrû madártejet vagy pudingot. Tehetünk rá egy-egy kanál habot is. Ezt ismételjük mindaddig, amíg el nem fogy a madártej. A tetejére tegyük a habot, vagy ha pudinggal készítettük, tejszínhabot.
Díszíthetjük a tetejét mazsolával, vagy reszelt csokoládéval. Tegyük hûtőbe 1-2 órára, és hidegen kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: tojássárgájához, szétválasztjuk, kétszersültet, vaníliapuding, babapiskótát, porcelánvagy, tejszínhabot, csokoládéval, felforraljuk, díszíthetjük, átmelegíteni, elkészítése, díszítéshez, készítettük, kétszersült, madártejhez, babapiskóta, hozzáadunk, fehérjéhez, meggylevet, mazsolával, sárgájához, hozzáadjuk, kevergetve, folyamatos, kevergetés, hozzávalók, ismételjük, szaggasunk, madártejet, személyre, fordítsuk, pudinggal, forraljuk, készítsük, mindaddig, madártej elkészítése, tojások fehérjét, sárgájához hozzáadjuk, vaníliás cukrot, fehérjéhez hozzáadunk, másik edénybe, tojássárgájához keverjük, kevés tejet, hóvirág krémet, öblösebb porcelánvagy, tetejére tegyük, tetejét mazsolával,
|
|
|
|
madártej elkészítése, tojások fehérjét, sárgájához hozzáadjuk, vaníliás cukrot, fehérjéhez hozzáadunk, másik edénybe, tojássárgájához keverjük, kevés tejet, hóvirág krémet, öblösebb porcelánvagy, tetejére tegyük, tetejét mazsolával, tojássárgájához, szétválasztjuk, kétszersültet, vaníliapuding, babapiskótát, porcelánvagy, tejszínhabot, csokoládéval, felforraljuk, díszíthetjük, átmelegíteni, elkészítése, díszítéshez, készítettük, kétszersült, madártejhez, babapiskóta, hozzáadunk, fehérjéhez, meggylevet, mazsolával, sárgájához, hozzáadjuk, kevergetve, folyamatos, kevergetés, hozzávalók, ismételjük, szaggasunk, madártejet, személyre, fordítsuk, pudinggal, forraljuk, készítsük, mindaddig, csokoládé, keverjünk, madártej, tehetünk, kanálnyi, sárgáját, keverjük, felforrt, vaníliás, tetejére, fehérjét, pudingot, óvatosan, kínáljuk, öblösebb, áztassuk, állítsuk, magozott, reszelt, öntsünk, gyorsan, habosra, edénybe, szintén, tegyünk, hidegen, lisztet, tojások, meggyet, mazsola, tetejét, hóvirág, üvegtál, mellett, öntsük, csomag, simára, lassan, nagyon, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1200
- e Hét: 7978
- e Hónap: 12382
- e Év: 44111
|
|
|